Eigen risico

Over het Eigen risico
Het eigen risico gaat ieder jaar weer verder omhoog. Toch zijn er nog steeds mensen die kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Maar wat is precies het verschil tussen vrijwillig en niet vrijwillig. Bij niet vrijwillig hebt u een risico van 350 euro per jaar. Als u geen noodhulp nodig heeft dan betaald u de zorg tot het eigen risico van 350 euro. Na de 350 euro is alles verzekerd wat u binnen uw pakket verzekerd heeft.

Als u kiest voor een vrijwillig risico dan kiest u een bedrag voor bovenop de 350 euro. Dit kan bijvoorbeeld 100 euro zijn. Zorg wordt dan tot 450 euro door uzelf betaald na de 450 euro bent u verzekerd. Het voordeel van een vrijwillig is dat u minder premie betaalt. Als u gezond bent kunt u zo een paar honderd euro per jaar besparen. Het is natuurlijk wel een risico. Hoeveel u via het vrijwillige eigen risico kunt verzekeren ziet u bij de verzekering site. U ziet zo direct hoeveel premie u bespaart en wat u kwijt bent aan vrijwillig. Een eigen risico verhogen is alleen een aanrader als u zeker weet dat u niets gaat mankeren dat u zelf moet betalen.

Volgens verschillende nieuwsbronnen neemt 1 op de 12 mensen een hoger eigen risico zodat ze minder hoeven te betalen voor de basispremie. Dat korting wordt gegeven op de premie naarmate het eigen risico bedrag hoger wordt is al jaren gebruikelijk in het zakelijk circuit. Het lijkt er nu dan ook op dat dit zich doortrekt naar de particuliere zorgsector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *